nike air force pas cher ralph lauren pas cher nike air huarache pas cher hollister pas cher nike cortez pas cher polo ralph lauren pas cher nike air force 1 pas cher oakley pas cher nike huarache pas cher belstaff france nike cortez ralph lauren pas cher mbt chaussures

Zmajarski klub "Osa" Široko Polje

Zmajarski klub "OSA" Široko Polje

  • Aero fotografiranje
  • Preleti raznih manifestacija
  • Pružamo informacije vezane za zmajarstvo

Vrijeme u Đakovu


Vremenska prognoza za tri dana

podaci o motornom zmaju

Mikrolaki avion (motorni zmaj) je zrakoplov jednosjed ili dvosjed, pokretan motorom, koji pri najvećoj dopuštenoj uzletnoj masi nije brži od 65 km/h, a kojim se upravlja premještanjem težine pilota i/ili aerodinamičkim upravljačkim kormilom, a čija najveća dopuštena uzletna masa ne prelazi 300 kg kod jednosjeda, 450 kg kod dvosjeda, odnosno, u amfibija i hidro izvedbi 10% više od tih masa.

Prvi korak na putu do letača danas je najčešće letenje sa zmajem, bilo to s onim bez motora ili onim s motorom. Smatra se da su zmajevi jedni od najstarijih vrsta letjelica, a korijene vuku još od Leonarda Da Vinci-ja. Poslije paraglidera, najjeftinije su letjelice kojima se letač možete vinuti u zrak.

 

uloga aero klubova

Kao i svaki letački sport letenje mikrolakim avionom može biti opasno ako se izvodi nepažljivo i nestručno. Zato je svrha aeroklubova probuditi znatiželju kod laika i ljubitelje letjenja za jednim od najjedostavnijih i najslobodnijih oblika leta. Početnici prolaze kroz standardizirane tečajeve vođeni vrlo iskusnim instruktorima, kako bi se izbjegla svaka i najmanja mogućnost pogreške i krive prosudbe situacija u uzlijetanju, letu i slijetanju. Poslije odrađenog teoretskog dijela školovanja potrebno je samo malo hrabrosti uzletjeti prvi put, a nakon toga, ili se čovjek zaljubi u "zmajarstvo", ili mu to više ne pada na pamet.

 

Konstrukcija

Preko 25 godina istraživanja i tvorničke izrade mikrolakih aviona, učinili su ih konstrukcijski sigurnim. Konstrukcija dvosjednih motornih "zmajeva" je dovoljno čvrsta i dugotrajna, a njihova letna svojstva i autostabilnost dovedeni su do savršenstva

Posjetite nas na FBu

Aeroklub Popovača

Zmajarski klub RODE Prelog


Motorno Zmajarstvo AIRBAN


Turistička zajednica grada Đakova